EU leto mladih

Evropsko leto mladih:
2022 – tvoje leto!

2022 – Evropsko leto mladih! Leto 2022 je bilo s strani Evropske unije razglašeno za evropsko leto mladih. EU si želi s tem projektom mladim dati več priložnosti in jim zagotoviti boljšo prihodnost ter večjo vključenost v vse sfere delovanja naše družbe. Cilj evropskega leta mladih je spodbujati demokratično zavest in sodelovanje med mladimi v Evropi. Evropsko leto želi spodbuditi predvsem tiste z manj priložnostmi, iz prikrajšanih, podeželskih ali oddaljenih okolij ali pripadnikov ranljivih skupin, da postanejo aktivni državljani in akterji pozitivnih sprememb. Oblikovanje prihodnosti zahteva razumevanje in vključevanje mladih.

Mladi bodo imeli tekom projekta #EuropeanYearOfYouth mnoge priložnosti za učenje, izmenjavo vizij, spoznavanje ljudi iz celotne EU in možnost sodelovanja v dejavnostih po vsej Evropi.

Evropsko leto mladih bo potekalo z roko v roki s pobudo NextGenerationEU, ki mladim odpira perspektive, vključno s kakovostnimi delovnimi mesti ter možnostmi izobraževanja in usposabljanja ter podpira sodelovanje mladih v družbi.

Leto mladih bo iskalo sinergije in dopolnjevanje z drugimi programi EU – od programov razvoja podeželja, osredotočenih na mlade kmete, do raziskovalnih in inovacijskih programov ter od kohezije do ukrepov za podnebne spremembe.

Dogodki za mlade
Preberi več

Karierna izvidnica (12. januar 2023)

Preberi več

KARIERNI TEDEN: Predstavitev priročnika Išči službo, najdi smer! (12. januar 2023)

Preberi več

Mavrično druženje v Kopru (17. in 31. januar 2023)

Preberi več

Zvok mladosti – osrednji dogodek evropskega leta mladih (27. maj 2022)

Preberi več

Evropsko leto mladih v Šmartnem ob Paki (24. junij 2022)

Preberi več

Poletne konS delavnice (Maribor, 10. julij - 29. avgust 2022)

Preberi več